Юридическая Компания

Затверджено протиепідемічні заходи в закладах громадського харчування

Опубликовано 20 Окт 2021 в Новости | Нет комментариев

Постановою Головного державного санітарного лікаря України від 06.10.2021 р. № 13 затверджено нові протиепідемічні заходи в закладах громадського харчування.
Згідно з ними:

Допуск до роботи персоналу закладу здійснюється за умови використання засобів індивідуального захисту та після проведення термометрії. Персонал забезпечується засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи, які мають бути в наявності із розрахунку на не менше, ніж 2 робочі дні.

Всередині (поряд з входом) закладу та/або поруч з місцем видачі замовлень (при роботі закладу на виніс) організовуються місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60 % для ізопропілових спиртів та понад 70 % для етилових спиртів. Доцільно розмістити яскравий вказівник про необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка тощо).

► здійснюється вимірювання температури тіла відвідувачів безконтактним методом. У разі виявлення відвідувача з підвищеною температурою тіла понад 37,2 0С або із ознаками гострого респіраторного захворювання, такий відвідувач не допускається до закладу;
► біля місць потенційного скупчення людей повинно бути нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами відповідно до вимог встановлених КМУ;
► забезпечується розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування відповідно до вимог встановлених КМУ;
► дозволяється відокремлення частини стола перегородкою, що унеможливлює контакт між відвідувачами, розміщеними по обидві її сторони;
► меню розміщуються для безконтактного ознайомлення біля входу або місця прийняття замовлення, у кількості, достатній, щоб уникнути скупчення людей, або на столах з матеріалу, що дозволяє проведення обробки дезінфекційним засобом. Дозволяється видача одноразових паперових меню з їх подальшою утилізацією;
► видача замовлень в багаторазовому посуді здійснюється виключно за наявності умов для механізованого миття посуду з застосуванням посудомийної машини;
► дозволяється користуватись одноразовим посудом з картону або паперу.
► забезпечується можливість безготівкового (безконтактного) розрахунку.